De prijs is afhankelijk van het pakket dat gebruikers van de 'Chello Musiczone' aanschaffen. Het goedkoopste pakket kost 1,99 euro. Daarvoor kunnen tot twee nummers worden gedownload en gebrand.

Het duurste pakket kost 14,99 euro, goed voor het downloaden en branden van achttien nummers. Daarmee is Chello aanmerkelijk goedkoper dan de onlangs gestarte dienst Yeahronimo, waar een nummer 1,20 euro kost.

Het beluisteren van een streaming nummer (32 kilobit per seconde) kost bij Chello Musiczone één cent. Wie genoegen neemt met het beluisteren van de eerste dertig seconden van een nummer is niets kwijt.

Het gebruikte bestandsformaat is wma (Windows Media). Om toegang te krijgen tot de site zijn Mediaplayer 6.0 (of hoger), Internet Explorer 5 (of hoger) en Windows XP, 2000, ME of 98 vereist.

Chello verwacht veel van de dienst. "Het is natuurlijk nog onontgonnen terrein, maar we zouden deze dienst niet zijn begonnen als we er geen brood in zagen", aldus Ronald van der Aart van UPC Nederland. "Er wordt al gebruik van gemaakt."

OD2

Chello werkt voor de dienst samen met OD2, het bedrijf van de Britse rockster Peter Gabriel. Tiscali Nederland startte in februari al met een vergelijkbare dienst in samenwerking met OD2.

Volgens Van der Aart heeft de dienst van Chello een groot voordeel boven die van Tiscali. "Bij ons kun je betalen voor het gebruik, terwijl je bij Tiscali een abonnement moet nemen. Ik denk dat onze oplossing beter bij de behoefte van de muziekliefhebbers past."

OD2 werkt samen met de vijf grote platenlabels. Daardoor heeft OD2 naar eigen zeggen een catalogus van 'meer dan 200.000 nummers'. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de muziek van Robbie Williams, Coldplay en Christina Aguilera. In de komende zes maanden zal het aanbod nog eens verdubbelen, stelt Chello.

Gebruikers van Chello Musiczone kunnen alleen betalen met hun creditcard. Chello werkt nog aan andere betaalmethoden, zoals automatische incasso. Wanneer dat wordt aangeboden, is onduidelijk. "We hebben daar nog geen datum voor", aldus Van der Aart.