<p/>Eerder al &#8211; in januari &#8211; ontving Ronald Grahmbeek van Moerstaal.nl een brief van Chello waarin de provider mededeelde dat Moerstaal onmiddellijk zou moeten ophouden met het hosten van de parodiesite Sjello.nl. "De site die u onder het domein sjello.nl heeft gemaakt of heeft laten maken als parodie op de officiële Chello-site maakt inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van Chello Broadband N.V.", zo schreef Chello destijds.

Hierna bleef het een tijdje stil, totdat Grahmbeek op woensdag van Chello een pakket van 20 pagina's ontving. Chello laat het er niet bij zitten en spant op 4 april een kort geding aan. Grahmbeek is enigszins in paniek: "Dat is wel erg kortdag. Bovendien hebben we helemaal geen geld om advocaten in te huren. Maar ik vind het wel spannend." Chello wil volgens woordvoerder Joe Simmons niets anders dan haar merk beschermen. Hieronder vallen zowel het beeldmerk, de vormgeving van de site als de domeinnaam.

Dit laatste is nieuw voor Grahmbeek. "Ik vind dat nogal vreemd. Als de rechter inderdaad Chello gelijk mocht geven en ons verplicht sjello.nl over te dragen, dan is de beer los. De volgende stap is dat alle pagina's die met 'start' beginnen, aan Startpagina moeten worden gegeven."

Bij Moerstaal kunnen leuk bedoelde mailadressen als [email protected] worden aangevraagd. De dienst is vooral populair onder studenten en scholieren. Behalve van sjello.nl is Moerstaal ook eigenaar van sites als Hetnetniet.nl, Zonniet.nl en Slownera.nl. Volgens Grahmbeek zijn er inmiddels 1000 abonnees die een mailadres eindigend op @sjello.nl hebben. <br/><hr width="100%" align="center" size="1" color="BLACK" noshade=""/><i>Eerdere relevante berichten:</i><br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>UPC niet gecharmeerd van parodiesite sjello.nl</b> (19 januari 2001)<br/>