In grote delen van China is YouTube plotseling onbereikbaar. Dat zou komen doordat de videosite expliciete beelden vertoonde van honderden Chinese troepen die huishouden in een Tibetaans klooster. Er is te zien dat een groep soldaten een man slaat met stokken. De video zou zijn vrijgegeven door Tibetaanse bannelingen, zo meldt de BBC.

In een andere scene worden verschillende mannen en een monnik getrapt, geslagen en gewurgd terwijl ze op de grond liggen. Sommige mannen hebben hun handen gebonden, anderen lijken bewusteloos te zijn.

'China is niet bang'

Het is onduidelijk wanneer en waar de beelden zijn geschoten. De Chinese overheid zegt de afgelopen jaren zich aan de wet te hebben gehouden bij het omgaan met de Tibetaanse opstand.

China heeft een verleden van het afsluiten van websites waarop berichten staan die in het regime onwelgevallig zijn. Volgens de BBC kon een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Peking niet bevestigen dat de site wordt geblokkeerd. Hij zei wel dat "China niet bang is voor het internet".

Video

De bewuste video. De scenes waar het om gaat beginnen na 2.13.