Meeker presenteerde haar bevindingen op het Code-congres dat deze week in Californië gehouden werd. In de grafiek (onderaan dit artikel) laat ze zien dat de bedrijven Alibaba, Baidu, Tencent en Sohu inmiddels een plekje verworven hebben in de top 10 meest gebruikte internetsites ter wereld. Vorig jaar viel alleen serviceportal Tencent die eer ten deel.

Net als afgelopen jaar (klik hier voor de grafiek) wordt de top 5 gevormd door respectievelijk de Amerikaanse bedrijven Google, Microsoft (Bing/MSN/Outlook), Facebook, Yahoo en Wikipedia. Apple, Ask.com, en Glam Media (bekend van o.a Ning.com en Foodie.com) zijn in het overzicht van dit jaar buiten de boot gevallen.

Naast populaire websites nam Meeker ook andere techgerelateerde trends onder de loop. Het goede nieuws voor de Amerikanen is dat ze tegenwoordig met iOS, Android en Windows Phone de gehele smartphonemarkt bezitten. Meeker laat dit in een treffende 'Made in USA'-grafiek zien. Dat was in 2005 wel anders, toen alleen Windows Phone iets in de melk te brokkelen had.