Deze voorspelling werd gedaan op een door de Verenigde Naties georganiseerd symposium over meertalige internetadressen. De World Intellectual Property Organisation (WIPO) denkt dat over een jaar of zes het Engels door het Chinees zal zijn overvleugeld, zo schrijft The Financial Times.

Momenteel heeft een kleine meerderheid van de huidige 460 miljoen wereldwijde internetgebruikers een Engelstalige achtergrond. Gezien de Amerikaanse oorsprong van internet is het Engels lange tijd de voertaal geweest, ook voor niet-Engelstalige landen.

Dit verandert echter in rap tempo, stelt de WIPO. Het internet rukt snel op in Aziatische landen. China kent – ondanks het geworstel van de overheid met het nieuwe medium – een van de grootste groeicijfers ter wereld.

Daarbij komt nog dat het sinds kort met nieuwe technologieën mogelijk is domeinnamen te registreren met bijvoorbeeld Chinese, Arabische of Russische karakters. In eerste instantie uwerden alleen Latijnse karakters geaccepteerd.

Voor de WIPO betekent deze ontwikkeling overigens veel extra werk. Het VN-orgaan doet uitspraken over domeinnaamkwesties. Met de mogelijkheid om domeinen in meerdere talen te registreren, krijgt de WIPO meer kwesties voor zijn kiezen.