In het derde financiële kwartaal van Yahoo zakten de inkomsten van het bedrijf ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toen verkocht Yahoo een stapel aandelen dat het bedrijf heeft in de Chinese webreus Alibaba. Een nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat Yahoo minder aandelen in Alibaba verkoopt.

Wachten op beursgang Alibaba

En dat pakt binnenkort waarschijnlijk gunstig uit voor Yahoo. Deze effectenbundel wordt verkleind van 261,5 miljoen aandelen naar 208 miljoen. Alibaba gaat binnenkort naar de Amerikaanse beurs en op dat moment kan Yahoo daar flink op verdienen. Met dat in het vooruitzicht, doet de koers van Yahoo het momenteel dan ook goed.

De omzet van Yahoo kwam het afgelopen kwartaal uit 843 miljoen euro, ten opzichte van 890 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Yahoo zet in op het versterken van zijn portfolio producten en het afgelopen kwartaal slokte het bedrijf acht kleinere firma’s op, zoals Xobni, dat software maakt om contactgegevens te verwerken.

Zoekinkomsten dalen

Wat inkomsten uit zoeken betreft, gaat Yahoo ook iets verder onderuit. Afgelopen kwartaal harkte het bedrijf 322 miljoen euro binnen uit zoekinkomsten vergeleken met 350 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het zoekaandeel van Yahoo aan het dalen is.

In juli bereikte Yahoo een dieptepunt in zijn zoekaandeel met 11,3 procent in thuisland Amerika en daar blijft het bedrijf op steken, blijkt uit de recentste cijfers statistiekenbureau ComScore. CEO Marissa Meyer is vastbesloten dat zoekaandeel op te vijzelen, onder meer door nieuwe diensten uit te rollen en zich meer te richten op de mobiele markt.