De man om wie het allemaal draait, Mark Papermaster, slaat terug met een rechtszaak tegen zijn ex-werkgever IBM aan nadat het bedrijf hém onlangs aanklaagde omdat hij was 'overgelopen' naar Apple.

Oneerlijk

IBM is bang dat hij geheimen meesluist richting zijn nieuwe werkgever Apple. Bovendien heeft Big Blue Papermaster een beding laten ondertekenen dat verbiedt dat hij binnen een jaar na zijn ontslag bij een rivaal aan het werk mag. De rechter bepaalde vorige week dat Papermaster voorlopig niet zijn nieuwe functie mag uitoefenen voor zijn nieuwe werkgever.

Papermaster op zijn beurt claimt dat zijn nieuwe werkgever geen directe concurrent is van IBM. Het concurrentiebeding uit 2006 tussen IBM en Papermaster is dus niet relevant en bovendien veel te breed opgesteld en daarom oneerlijk.

Geen rivalen

'IBM en Apple zijn geen rivalen. IBM levert voornamelijk zakelijke servers en Apple richt op het ontwerpen en produceren van producten direct aan de consument,' zo zei hij tijdens een sessie tegen de rechtbank.

Papermaster moet bij Apple de nieuwe onderdirecteur worden van de apparatendivisie. Hiervoor stond hij 26 jaar op de loonlijst van IBM, maar noemde de mogelijkheid om voor Apple te gaan werken zijn 'droombaan'.