Microsoft heeft hiervoor samenwerkingen gesloten met die twee chipmakers. Intel en Broadcom embedden Silverlight in hun system-on-a-chip ontwerpen, die apparaatproducenten dan kunnen gebruiken. Het gaat om set-top boxes, internet-tv's, Blu-Ray spelers en andere media-apparatuur. Intel is naar verluidt ook bezig met Sony en Google om diensten van die internetreus naar tv-schermen te brengen.

Naar elk scherm

"Onze visie is om Silverlight naar elk scherm te brengen", stelt Microsoft in het persbericht over deze steun voor zijn concurrent van Adobe's Flash. Die softwaremaker heeft vorig jaar al allianties gesloten met chipmakers, waaronder Intel, Broadcom en Nvidia, meldt tv-nieuwssite NewTeeVee. Die samenwerkingen zijn voor ondersteuning van multimediaplatform Flash door consumentenelektronica, zoals tv's. Daarnaast heeft Adobe ook al afspraken met contentaanbieders gemaakt.

Microsoft op zijn beurt heeft Silverlight een potentiële boost gegeven met de aankondiging laatst dat zijn langverwachte nieuwe besturingssysteem voor smartphones alleen apps draait in Silverlight. Windows Phone 7 is daarmee niet compatibel met voorganger Windows Mobile.