Foto 1: Chrome OS is ontworpen om online applicaties te draaien in plaats van software vanaf een harde schijf. Daardoor start het besturingssysteem in 7 seconden op.

Foto 2: Het besturingssysteem heeft een interface die bijna exact hetzelfde is als die van Googles browser, die ook de naam Chrome draagt. Het gebruikt tabbladen en er zijn pictogrammen die dan geen applicaties starten maar webdiensten.

Foto 3: Rechts onderin het scherm worden popup-berichten getoond waarmee het besturingssysteem de gebruiker op nieuwe chatberichten, e-mails en afspraken attendeert.

Foto 4: De webapplicaties zijn te starten via het zogenaamde Application Panel.

Foto 5: Google OS is gebaseerd op cloud-functionaliteit; het grootste gedeelte van de applicatiedata zal dan ook online draaien. Als bijvoorbeeld een netbook gestolen wordt of de hardware ermee ophoudt, kan de gebruiker via iedere willekeurige pc met een internetverbinding wel nog bij zijn data komen.

Foto 6: Het navigeren in Chrome OS is gecentreerd rond de browser- en applicatietabbladen. In de linkerbovenhoek van het besturingssysteem zijn de actieve applicaties te zien.

Foto 7: De 'app switcher' is min of meer een hybride tussen Exposé van Apple, de taakbalk van Windows en Flip3D. Als de applicatiewisselaar wordt opgestart toont die een caroussel met thumbnails die verwijzen naar een open venster.

Foto 8: Er zijn geen applicaties die specifiek ontworpen zijn voor Chrome OS. Elke applicatie is een webapplicatie die draait via de browser. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om Microsoft Office Live te draaien via het besturingssysteem. "Het lijkt erop dat Microsoft een killer app heeft ontwikkeld voor Crome OS", grapte de presentator van Googles besturingssysteem.

Foto 9: De camerafunctie van Chrome OS.

Foto 10: Het besturingssysteem heeft een bestandsstructuur in drie trappen.