Chrome OS mag alweer een nieuwe fabrikant en een nieuwe form factor verwelkomen: de Chromebase van LG, een all-in-one voor op het bureau, die verdacht veel weg heeft van een iMac.

De pc heeft een 21,5-inch Full HD IPS display met voor de rest redelijk basale specs, zoals een Intel Celeron-chip, 2GB aan geheugen en 16GB aan SSD-opslag. Frappant detail: WiFi lijkt te ontbreken, net als Bluetooth. Het apparaat wordt begin volgend jaar op de CES-beurs gepresenteerd, maar het is onbekend wanneer die verkrijgbaar is en wat de prijs is.

Microsoft-partners 'lopen over'

Microsoft ziet met lede ogen aan dat steeds meer partners pc’s met Chrome OS produceren. Zoals Google in 2010 hoopte, wordt Chrome OS mainstream, ondanks (of dankzij) de anti-campagne van Microsoft.

LG is geen traditionele pc-maker en richt zich voortal op schermen en mobiele devices. Maar is wel een grote jongen, en nu al de zevende grote fabrikant van naam die met Chrome OS aan de haal gaat, na Samsung, HP, Acer, Asus, Toshiba en Lenovo. Schrale troost voor Microsoft: het ontvangt van verschillende fabrikanten wel een flinke patentpremie per verscheept Chrome-apparaat, net als bij Android-devices.