In Google Chrome kan sinds donderdag met meerdere accounts tegelijkertijd ingelogd worden. Daardoor kan tijdens het surfen geswitcht worden tussen accounts met bijbehorende bookmarks, extensies en apps.

De functie biedt mensen met meerdere Googleaccounts, bijvoorbeeld zakelijk en persoonlijk, de mogelijkheid om met beide accounts tegelijkertijd te surfen. De functionaliteit is volgens Google verder handig voor mensen die een computer delen. In plaats van uit te loggen in Chrome, kan een gebruiker toegevoegd worden aan de browsersessie. Verschillende gebruikers surfen zo met hun eigen account op dezelfde computer.

Switchen via badges

Na installatie van de beta versie kan via de optie persoonlijke items een nieuwe gebruiker worden toegevoegd. Daardoor opent een nieuw venster geopend met de bookmarks, extensies en apps van de toegevoegde gebruikersaccount. Doorr linksboven op de persoonlijke badge te drukken kan van account worden gewisseld.

Zoals bekend slaat Chrome in een account ook persoonlijke gegevens op van de gebruiker, zoals wachtwoorden bij veel gebruikte sites. Dat is ook tegelijk het onveilige aan de nieuwe functie; je kan zonder wachtwoord switchen tussen de verschillende accounts. “Deze nieuwe functionaliteit biedt een snelle en eenvoudige interface voor het gemak van gebruikers die Chrome nu al gebruiken op dezelfde computer", schrijft Google in een blogpost.