Een lezer van Webwereld tipte de redactie over de bug in Chrome. Bij het aanmaken van een nieuw bericht komt wel het gebruikelijke venster tevoorschijn, maar het typen van een bericht is onmogelijk. Alleen in de onderwerpregel kan tekst worden geplaatst. E-mail lezen kan wel, maar beantwoorden niet. De inhoud wordt niet geladen en wat resteert is een wit vel.

Microsoft laat weten dat het probleem inmiddels bekend is. Het bedrijf is begonnen met het testen van zijn toepassingen onder Chrome toen deze uit de béta kwam. 'De komende tijd worden de bugs eruit gehaald', zegt een woordvoerder tegenover Webwereld.

Oplossing

Google laat desgevraagd weten dat er een voorlopige oplossing is. Deze is echter niet eenvoudig uit te voeren. Om Hotmail correct te laten functioneren, dient de gebruiker speciale code van een blog van Google Chrome te halen. Deze code moet worden ingevoerd tijdens het opstarten van de applicatie. Hierdoor ziet Hotmail als browser Safari 3, in plaats van Google Chrome.

Op het blog laat Google weten dat er gewerkt wordt aan een definitieve oplossing voor de bug in de browser, die officieel nog geen twee weken oud is.