Volgens IDC heeft de Chromebook in 2015 een marktaandeel van 2,8 procent, een flinke stijging ten opzichte van de 1,9 procent uit 2014, meldt de IDG News Service, de internationale nieuwsdienst van Webwereld-uitgever IDG.

Wel was het vorig jaar het slechtste jaar voor de PC-verkopen sinds 2008, waarbij vooral de verkopen van Windows-machines erg inzakte. Apple profiteert daar blijkbaar dus niet alleen van.

Groei zet zich door

Waar Apple in ieder geval niet van profiteert is de stijging in de vraag naar de Chromebook. Ondertussen heeft iedere leverancier wel een Chromebook of Chrome, behalve Apple dus. Volgens Jay Choi, analist bij IDC, zal de groei in het aantal Chromebooks zich dit nieuwe jaar voortzetten.

Lees ook: 6 manieren waarop de Chromebook mijn leven veranderde Getest: 6 zakelijke Chromebooks Het voordeel van de Chromebook is dat prijs en onderhoudskosten laag zijn. Daarom is het apparaat onder meer zeer populair in de onderwijswereld. Overigens blijft het nog onzeker of de Chromebook in zijn huidige vorm blijft bestaan. Enkele maanden geleden ging het gerucht dat Chrome OS zou worden samengevoegd met Android, maar Google sprak dat tegen.