Cijfers Liegen Niet is waarschijnlijk het meest bekend van zijn nieuwsbrief die elke werkdag wordt verzonden. Abonnees krijgen in elke nieuwsbrief een opvallend feit voorgeschoteld. "De mailinglist bestaat op 4 november aanstaande 'pas' acht jaar. Het allereerste Weetje Van De Dag (WVDD) werd naar 53 mensen verzonden en luidde: Een baby produceert in zijn/haar eerste levensjaar 144 liter speeksel", vertelt Robert Hack van Cijfers Liegen Niet tegenover Webwereld.

Het succes ligt volgens Hack in het feit dat mensen cijfertjes erg leuk vinden. "Mensen hebben een hele ambivalente houding ten aanzien van cijfers: ze vinden cijfertjes erg leuk, niet voor niets larderen journalisten hun stukjes graag met allerlei stats, maar ze zijn er ook bang van, zijn er snel door geïntimideerd."

"Ik denk dat dat, samen met de 'gelaagdheid' van de site (je kunt er gewoon een leuke middag op doorbrengen, maar het kan ook je blikveld verruimen en zelfs je zicht op de wereld veranderen), de oorzaak van het succes is." Hack vat het als volgt samen: "Cijfers liegen niet, maar ze spreken ook slechts zelden de waarheid".

Er zijn ook plannen voor de toekomst. "Het concept ook in andere media tot een succes maken", stelt Hack. "Daar zijn overigens al de eerste, voorzichtige stappen voor gezet: er zijn al drie boeken verschenen, het WVDD is een tijdje terug bij Giel Beelen op de radio geweest en er is samen met televisieproducent Idtv zelfs een televisieformat ontwikkeld."