Dat voorspellen de 181 it-directeuren (cio's), die aan de maandelijkse 'tech poll' van CIO Magazine hebben meegedaan.

"Het groeicijfer is in vier jaar niet zo gunstig geweest", zegt Gary Beach, uitgever van CIO Magazine. "Maar we kunnen nog niet zeggen dat de bestedingen definitief terug zijn. Voor champagne is het dus nog te vroeg."

Het merendeel van de it-directeuren, 58,3 procent, zegt het komende jaar meer uit te gaan geven aan beveiligingssoftware. 52,5 Procent verwacht ook zijn uitgaven aan opslag te verhogen.

Volgens Beach hebben veel bestedingen plaatsgemaakt voor investeringen. "Dat is een zeer positieve ontwikkeling. Wanneer een bedrijf investeert, dan kijkt het vooruit naar de toekomst. Wanneer het besteedt, is het vooral tactisch bezig."

De manier waarop bedrijven hun middelen inzetten, wordt vooral door de hoogte van hun inkomsten bepaald, aldus Beach. "Bedrijven zitten weer op hun geld. De tijd dat er meer voor minder moet worden gedaan, is voorbij. Het is nu: meer doen in minder tijd."

Begin juli lieten analisten nog weten dat ze - tegen de positieve voorspellingen van de it-directeuren in - geen positieve verwachtingen hadden voor de it-sector. "It-directeuren zijn voorzichtig met de aanschaf van hardware", zei een it-onderzoeker voor de Deutsche Bank nog, naar aanleiding van de vorige 'tech poll'. "Ze besteden hun budget liever aan standaardsystemen zoals Windows op een x86."