De nieuwe dienst, genaamd radar, moet bedrijven alarmeren over nieuwe phishing-aanvallen en eventuele zombiebesmettingen binnen het bedrijf.

Voor deze dienst maakt Ciphertrust gebruik van zijn wereldwijde netwerksensoren waarmee het mailverkeer van miljoenen pc's wordt geanalyseerd.

Per maand zegt het bedrijf zodoende ruim 1700 nieuwe phishing-aanvallen per maand en een kwart miljoen zombies per dag te ontdekken.

Bedrijven kunnen een abonnement nemen op Radar en zodoende op elk gewenst moment computerpatronen analyseren van zowel hun eigen pc's als systemen buiten het netwerk. De abonnementsprijs begint bij 8500 euro per jaar.

Als de naam van het bedrijf misbruikt wordt in phishing-mailtjes of als ip-adressen van het bedrijf afwijkend gedrag vertonen, wordt automatisch een waarschuwing verstuurd.

Radar is vooral bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van e-commerceapplicaties. Ook internetproviders zouden van de dienst kunnen profiteren om zombies binnen hun netwerk te kunnen identificeren.