Dat Cisco een marketingafdeling bezit die graag nieuwe logo's op bestaande producten plakt, is wel duidelijk nu de netwerkspecialist voor de derde keer in vijf jaar tijd een nieuwe naam gegeven heeft.

Al in 2009 werd het bestaande Cisco Developer Network Program hernoemd in het Cisco Developer Network, of liever gezegd 'CDN'. Nu is er opnieuw een lik verf over de community gegaan en gaat het ontwikkelaarsplatform 'DevNet' heten.

Cisco Cornucopia

Volgens CTO Susie Wee van Cisco is het DevNet-programma erop gericht dat developers, klanten, system integrators en channel partners samenkomen om samen applicaties bovenop Cisco API's te bouwen zodat Cisco netwerken en applicaties beter ingericht en beheerd kunnen worden. "Cisco moedigt de adoptie van API's en integratie met producten van derden aan", schrijft ze in een begeleidend blogbericht.

Aan Networkcomputing.com laat directeur Rick Tywoniak van DevNet weten dat het platform al negen maanden actief is, maar dat Cisco pas nu ruchtbaarheid aan de opvolger van CDN wil geven.

Technologie van de toekomst

DevNet richt zich in tegenstelling tot CDN veel meer op nieuwe technologie als software-defined networking en het Internet of Things (al spreekt Cisco liever van het 'Internet of Everything'). Binnen het vernieuwde portaal zijn meer dan 100 API's voor Cisco-producten te vinden.