ScanSafe wordt opgenomen in de Security Technology Business Unit van Cisco. “We kunnen klanten nu de keuze geven op welke manier zij webbeveiliging willen inzetten”, zegt Tom Gillis, de general manager van de business unit. Cisco kocht eerder IronPort, dat security levert die lokaal moet worden geïnstalleerd.

Het SaaS-product van ScanSafe wordt door Cisco gekoppeld aan het websecurityproduct van IronPort, zegt Gillis. Daardoor ontstaat een ‘hybride’ beveiligingsproduct, met zowel lokaal als gehoste websecurity. Dat wordt weer geïntegreerd in Cisco AnyConnect VPN Client, het nieuwe VPN-product van Cisco.

Cisco krijgt behalve de hosted software tevens een aantal datacenters bij, waar Cisco gebruik van wil maken om in de toekomst nieuwe cloud-securityservices aan te bieden. De hele overname past volgens Cisco in zijn ‘build, buy and partner’-strategie. Volgens de leverancier groeit de markt voor websecurity naar 2,3 miljard dollar wereldwijd in 2012.

Het is de derde overnname van Cisco in korte tijd. Onlangs kocht het Tandberg, maker van teleconferencing apparatuur en netwerktechnologiebedrijf Starent, beiden voor circa 3 miljard dollar.

Bron: Channelworld.nl