Greenfield is in 2000 van start gegaan en maakt processors die geavanceerde functies in ethernetswitches kunnen verwerken. De chips van Greenfield worden vooral gebruikt in zeer grote netwerkomgevingen.

Cisco ziet de metrotechnologie van Greenfield als een goede aanvulling en zal deze integreren in zijn eigen producten. De producten van Greenfield ondersteunen al zaken als packetprioriteit, bandbreedtebeheer, mpls en ipv6.

Waar een lan-netwerk zich normaal gesproken beperkt tot een kantoor, is metro-ethernet de grote variant hiervan op regionale schaal.

Veel providers gebruiken deze technologie om zakelijke diensten aan te kunnen bieden met flexibel bandbreedtebeheer en een interface die veel it'ers bij bedrijven al kennen. Bovendien is ethernet over het algemeen goedkoper dan de traditionele netwerktechnologie├źn van telco's.

Voordeel voor Cisco is dat de chips die Greenfield produceert configureerbaar zijn. Dit betekent dat de netwerkfabrikant een doos kan ontwikkelen die voor verschillende doeleinde kan worden gebruikt en ingeregeld. Bron: Techworld