Cisco heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal bijna zien halveren. Op een omzet van 8,5 miljard dollar werd een netto inkomen gehaald van 1,1 miljard dollar, 46 procent minder dan over hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De winst over het hele fiscale jaar 2009 daalde met 24 procent vergeleken met 2008.

Niettemin bleek ceo John Chambers voorzichtig optimistisch. Hij wees bij de presentatie van de kwartaalcijfers op het oplopende aantal binnengekomen orders voor het komende kwartaal. "Als die trend zich in de komende twee kwartalen voortzet, kunnen we later terugkijken en zeggen dat het keerpunt in deze crisis in dit vierde kwartaal lag."

Herstel economie

Volgens Chambers lijkt het erop dat de economie terugkeert in het normale seizoensritme. Dat zou voor het eerst zijn in een jaar. Chambers zei er wel bij dat het op dit moment nog te vroeg is om te spreken van een herstel van de economie.

Analisten hadden een slechter resultaat verwacht. Daarom steeg het aandeel Cisco in de handel na sluiting van Wall Street met 3 procent in reactie op de gepresenteerde resultaten.

Bron: Channelworld.nl