Cisco sloot op 30 juli zijn vierde kwartaal van het fiscale jaar 2005 af. De omzet in die periode kwam uit op 6,6 miljard dollar. Dat is 11 procent meer dan in dezelfde periode in 2004. Analisten, die een omzet van 6,56 miljard dollar hadden verwacht, waren verrast door de hoge cijfers. De jaaromzet van Cisco steeg met 12,5 procent tot 24,8 miljard dollar. Winst- of verliescijfers zijn nog niet bekendgemaakt.

Voor de meeste producten van Cisco geldt dat het aantal orders is gestegen. Alleen in Japan en China bleef de vraag achter, aldus Cisco-topman John Chambers. In China heeft Cisco last van hevige concurrentie.

Chambers ontkende overigens dat hij Nokia of EMC zou willen overnemen, zoals de afgelopen dagen is gespeculeerd. "Het is erg onwaarschijnlijk voor ons om zo'n grote overname te doen", aldus Chambers.

In het vierde kwartaal heeft Cisco vooral groei gezien in de mkb-sector. In de afgelopen drie maanden steeg de verkoop van de routers met 3 procent en switches met 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De vraag naar CRS-1 (carrier routing system-1) de nieuwe generatie routers, groeide zelfs met 150 procent ten opzichte van het derde fiscale kwartaal.

Voor het huidige kwartaal verwacht Cisco een omzetgroei van 10 procent. Voor het hele fiscale jaar rekent het bedrijf op een omzetstijging van 10 tot 12 procent.