Netwerkgigant Cisco heeft in Belkin een koper gevonden voor Linksys en trekt zich met de verkoop van zijn thuisnetwerkafdeling terug van de consumentenmarkt. Cisco kocht Linksys zo'n tien jaar geleden voor een half miljard dollar. Het is niet bekend hoeveel de netwerkgigant er nu voor terugkrijgt, maar analisten verwachten dat het bedrag beduidend lager uitpakt.

Cisco geeft consumentenmarkt op

Linksys produceert thuisrouters en werd in 2003 onderdeel van Cisco die zich toen meer wilde richten op de consumentenmarkt. In 2009 kocht de netwerkgigant om diezelfde reden Flip Video die mobiele videocamera's produceert. Maar twee jaar later draaide Cisco dit project alweer de nek om.

Belkin heeft grootse plannen met zijn nieuwste aanwinst. De fabrikant kondigt aan Linksys te willen integreren met de Belkin-lijn en zich daarnaast te richten op kleine bedrijven. Overigens blijven bestaande routers gewoon ondersteund. Belkin erft daarmee ook de ondersteuning op een serie routers die populair zijn bij hackers.

Overnames voor bedrijfsapparatuur

Cisco zet ondertussen zwaar in op zijn core-business: bedrijfsapparatuur. Eind vorig jaar kocht de netwerkgigant Meraki Networks dat zich specialiseert in het uitrollen van WiFi in grote bedrijven. En deze week lijfde Cisco het Israëlische Intucell in dat software maakt voor het beheren van mobiel verkeer. Daarmee vergroot de netwerkgigant de druk op concurrenten Huawei en ZTE die een opmars maken bij telecombedrijven.