De softwarereus ziet zijn totale omzet 1 procent zakken, met een licht afgenomen winst van 2,5 miljard dollar (versus 2,6 miljard in het voorgaande kwartaal). De omzet is omlaag getrokken door een sterkere daling van de inkomsten uit nieuwe softwarelicenties en clouddiensten. De verkoop daarvan is 2 procent afgenomen, meldt de News Service van Webwereld-uitgever IDG.

Ex-HP-ceo op shortlist voor Dell

"We zijn hier helemaal niet blij mee", zei financieel directeur Safra Catz ronduit in een conference call met analisten. De omzet uit cloud en nieuwe software is uitgekomen op 2,3 miljard dollar. Analisten zien deze activiteit van Oracle als indicator voor toekomstige groei. De aandelenkoers van het bedrijf is dan ook flink ingezakt na de bekendmaking van de financiële resultaten: in eerste instante met 6 procent, meldt techblog AllThingsD.

Een andere impact op Oracle's beurskoers is het bericht, van zakenmagazine Fortune, dat Oracle-topman Mark Hurd mogelijk geheadhunt wordt. Investeringsgroep Blackstone heeft de voormalige HP-ceo - en vriend van Oracle-ceo Larry Ellison - op de shortlist staan om Dell te leiden. Die computermaker is nu verwikkeld in een beursexit én machtsstrijd daarbij.