Het leek al te mooi om waar te zijn en dat is het nu ook gebleken. In plaats van 99 dollar per jaar gaat het Bitcasa dat bedrag nu per maand vragen voor ongelimiteerde opslag in de cloud. Iets goedkoper is het om direct een jaarabonnement af te sluiten van 999 dollar, waarmee je bijna twee maanden abonnementskosten uitspaart.

Bitcasa maakte het nieuwe prijsplan dinsdag bekend via zijn blog en introduceert veel meer verschillende niveaus dan het voorheen had. Volgens het bedrijf vinden zijn klanten ongelimiteerde opslag minder cruciaal dan vooraf aangenomen en is het belangrijker om de dienst veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Zo zou 98 procent van de klanten minder dan 5TB in de cloud opslaan en komt 92 procent zelfs niet verder dan 1TB.

Bestaande klanten hoeven voorlopig niets te vrezen

Voor die 92 procent introduceert Bitcasa een nieuwe abonnementsvorm waarbij voor 10 dollar per maand of 99 dollar per jaar maximaal 1TB gebruikt kan worden. De dienst blijft tot 20GB gratis. Klanten die in een eerder stadium voor de 99 dollar per jaar dienst hebben gekozen voor ongelimiteerde opslag, blijven dat voorlopig gewoon betalen.

In de commentaren onderaan de blog laten verschillende gebruikers hun ongenoegen blijken over de aangekondigde prijsverhoging en zeggen ze over te stappen naar concurrerende diensten. Anderen noemen het niet meer dan begrijpelijk dat er een moment moest komen waarop Bitcasa zijn claim van ongelimiteerd opslaan voor een prikkie niet langer blijkt te kunnen handhaven.

Tot de nieuwe 'gebruiksvriendelijke' features behoort een Linux-client. Maar daarvoor moet wel een upgrade plaatsvinden.