Microsoft laat bedrijven die nog steeds voor on-premise oplossingen kiezen niet links liggen. Hoewel het bedrijf zelf waar het maar kan zijn Azure-cloudoplossingen adviseert, betekent dit niet dat on-premise datacenters dood zijn. In de visie van CEO Satya Nadella is de servertak van Microsoft geen afgedankte legacy. Dit in tegenstelling tot grote concurrent Amazon Web Services, die enkel de publieke cloud als de toekomst ziet.

De rand van de cloud

"We zien onze servers in essentie als een uitbreiding van de cloud. Ik beschrijf het zelfs architectonisch als de rand van onze cloud", aldus Nadella in gesprek met financieel analisten. Hij gaf antwoord op vragen over Microsoft serveromzet, die het afgelopen jaar ondanks alle cloudinspanningen met 4 procent steeg.

Volgens Nadella, zelf een fervent prediker van de cloud, is er voorlopig nog toekomst omdat Microsoft succes blijft houden met heel scala aan producten gericht op bedrijven met on-premise workloads, waaaronder Sharepoint, Exchange Server en Lync Server.

Lees ook: 10 radicale ingrepen binnen Nadella's revolutie