De aanbieder van Windows Azure laat aan Webwereld weten dat het zijn nieuwe, lagere prijzen voor cloudgebruik ook aanbiedt aan klanten die ongeplande groei meemaken. Daarmee zijn die gebruikers "vrij om significant te groeien in Azure naar gelang de vraag van hun organisaties". Dit omvat ook hybride cloudopstellingen waarbij bedrijven hun priv├ęcloud combineren met de publieke Azure-cloud.

Achteraf betalen voor extra cloudgebruik

Daarnaast geeft Microsoft de mogelijkheid om ongeplande groei pas te betalen aan het eind van het jaar waarin de extra cloudcapaciteit is benut. Tenminste, "zolang dat extended gebruik onder een bepaalde drempelwaarde valt", stelt Microsoft. Wat deze grenzen precies zijn, maakt het bedrijf echter niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor de percentages van de kortingen zelf.

De leverancier prijst wel de meerwaarde aan van deze prijsverlagingen en factureringswijzigingen voor bedrijven die willen investeren in een cloudplatform 'dat met hun meegroeit'. Volgens Microsoft duikt het flink onder de prijzen die cloudconcurrent Amazon rekent voor bulkdiensten als rekenkracht, opslagruimte en bandbreedte. De nieuwe tarieven en voorwaarden voor Microsofts zakelijke cloud gaan op 1 november in.