CBS runt in de Verenigde Staten het gelijknamige televisienetwerk en diverse andere televisie- en radiozenders. De firma geeft ook boeken en platen uit, maar is nog slechts mondjesmaat actief op internet.

Cnet staat vooral bekend om de site News.com, maar geeft daarnaast ook Zdnet, mp3.com Gamespot uit. De firma is daarnaast actief in Australië, China, Groot Brittannië en Zwitserland. De Nederlandse versie van Zdnet wordt vanuit België uitgegeven door Minoc.

Zakelijk succes bleef uit

Hoewel vooral News.com een goede reputatie heeft in de it-journalistiek, is zakelijk succes van de uitgever uitgebleven. De firma maakt nauwelijks winst en de beurskoers is al jaren niet in beweging te krijgen.

Aandeelhouders kwamen eerder dit jaar in opstand en eisten een grotere mate van inspraak de zakelijke koers van de onderneming. Een groep aandeelhouders wilde op de eerst volgende aandeelhoudersvergadering eigen kandidaten voor de board of directors naar voren schuiven. Cnet heeft zich daar zonder resultaat tegen verzet.

Boekhoudschandaal

In 2007 werd de uitgever bovendien getroffen door een boekhoudschandaal, omdat het de prijzen van aandelenopties van bestuurders achteraf had veranderd. Deze zogenaamde 'stock option back dating' zorgt ervoor dat de opties meer waard worden. Hoewel het lange tijd is gezien als een grijs gebied van de wet, treden justitie en beurswaakhonden in Amerika er inmiddels hard tegen op.