Koopman was tot eind februari actief met de nickname 'pkoopmanpk' en liet in de eerste twee maanden van 2009 1.559 comments achter. Daarna ging hij verder als 'Peter Koopman' en reageerde hij 4.804 maal op Webwereld.

'SED.' is als tweede geëindigd, met 3.445 comments in 2009. Vinylat45 krijgt de bronzen medaille met 2.169 comments. Bij het schrijven van dit artikel zijn de reacties van de periode 1 januari 2009 tot 18 december 2009 meegeteld.

Koopmans passie voor ict

Peter Koopman werkt als software ontwikkelaar/consultant voor een ICT-detacheringsbedrijf. Daar ligt ook zijn passie voor ict, vertelt Koopman aan Webwereld. "Ik vind het leuk om met een software-architect van een bedrijf een boom op te zetten over hoe een oplossing het beste kan werken en de volgende keer met een team van mensen de best mogelijk oplossing te bouwen."

Koopman geeft twee redenen voor de grote hoeveelheid reacties die hij geeft op Webwereld. "Door de crisis en een misschien wat minder slimme carrièremove was afgelopen jaar een relatief rustig jaar voor mij. Ik hield altijd al van een goede discussie en die hobby is op Webwereld wat uit de hand gelopen. De tweede reden is dat ik me ook beperk tot Webwereld. Ik lees op andere websites wel nieuws en volg daar discussies, maar het reageren beperk ik zoveel mogelijk tot Webwereld om te voorkomen dat het een dagtaak wordt."

Rode duimpjes

Naast een actieve is Koopman ook een gewaardeerde commenter. Hij kreeg in 2009 in totaal 24.765 groene duimpjes. Vinylat54 kreeg 8.321 positieve duimpjes, SED. 7.531. SED. scoorde met afstand het meeste rode duimpjes (20.587), waarmee mensen hun afkeuring uitdrukken.

De reactie "Brein maakt maar weer eens duidelijk een zeer ernstig gebrek aan hersencellen te hebben" van CyberData kreeg dit jaar het meeste groene duimpjes (53). Ook reacties van swinferno en TheReactor kregen veel positieve bijval.

'Jongens kappe naw'

Commenter 'Handige', die het in een discussie Webwereld beschuldigde van Buma-bashen, kreeg de meeste rode duimpjes: 66. Ook de reactie van 'TheGreenHornet' viel in slechte aarde en kreeg 56 rode duimpjes. Naar aanleiding van de Windowsrestitutie die de Consumentenbond eist, schreef hij op 6 juli: "Heb ze niks beters te doen bij die consumentenbond.Waar vragen ze niet bij mac donalds haddewabbaie ketchup want ze willen geen heinz..Jongens kappe naw !!Die is geen consumetenbelang maar consumenten terreur !!"

583 reacties

Meeste reacties leverde het verhaal 'Europa eist Windows zonder Internet Explorer' op, 583 in totaal. 'Consumentenbond eist Windowsrestitutie' (427) en 'Malware creëert eerste botnet van Macs' (419) waren ook voer voor fikse discussies.