Van omzet is bij Commodore nog nauwelijks sprake, zo meldt de Nederlandse elektronicafabrikant in een persbericht. Over de laatste maanden werd er voor 2 miljoen dollar verkocht. In het voorafgaande jaar bedroeg het verlies 11 miljoen dollar, op een omzet van 4 miljoen.

Commodore wil nu zijn merknaam ten gelde maken door deze te verkopen en terug te huren. Bovendien mogen ook andere bedrijven tegen betaling hun producten naar het illustere computermerk uit de jaren-80 vernoemen.

Aandeelhoudersvergadering

Er was weinig goed nieuws op de bijzondere aandeelhoudersvergadering die Commodore vrijdag belegde. De introductie van Gravel video- en audiospeler is door technische problemen geflopt. Een verbeterde versie zou inmiddels beschikbaar zijn, maar daarmee zou Commodore ver achter liggen op de concurrentie.

De schulden zijn opgelopen tot 36 miljoen euro, waaronder zo'n 20 miljoen die Tulip nog tegoed heeft voor de merknaam Commodore. Daarnaast loopt er nog een juridisch conflict met Phillar Beheer en afgelopen maandag werd Commodore International Corp failliet verklaard. Dat laatste zou een foutje zijn geweest, maar illustreert de enorme problemen van de firma.