Het noodlijdende Commodore kwam vorige week in opspraak toen bekend werd dat het bedrijf al enige tijd geen salarissen had betaald en geen pensioenpremies had afgedragen.

Volgens topman Ben van Wijhe is inmiddels alles in kannen en kruiken: "We zijn vandaag gestart met het betalen van het personeel. Het bedrijf heeft aanvullende funds kunnen aantrekken en een creditline kunnen afsluiten. Die kredieten zijn ook voor de pensioenpremies. Het is allemaal even lastig geweest. Maar op dit moment is alles onder controle dus dat betekent dat de werknemers een goede kerst tegemoet gaan."

Structurele oplossing

De topman benadrukt dat de financiering geen noodgreep is maar een structurele oplossing. Er wordt nog steeds gesproken met een investeerder. Wie dat is wil van Wijhe nog niet zeggen, maar hij verwacht over twee tot drie weken een naam bekend te kunnen maken.

Sommige personeelsleden zouden overwegen een faillissementsaanvraag in te dienen, maar Van Wijhe zegt dat die inmiddels van de baan is.

"Er is geen sprake van dat werknemers een faillissementsaanvraag hebben ingediend. Dat zijn een aantal oud werknemers geweest. Mensen waar wij helaas afscheid van hebben moeten nemen. De afrekening aan hun heeft gewoon wat langer geduurd."