Directeur Ben van Wijhe geeft dit toe tegen FEM Business. "Er zijn inderdaad achterstanden ontstaan in salarisbetalingen. En sinds juni hebben wij de pensioenpremies niet afgedragen. Overigens komt het wel vaker voor dat bedrijven daar een of twee kwartalen mee achterlopen."

Commodore moest het afgelopen jaar inkrimpen van vijftig naar twintig medewerkers. Wijhe gaf aan het heel vervelend te vinden dat het huidige personeel zit te wachten op het kerstgeld. "Met de funds die komende dagen binnenkomen zal het personeel worden betaald," belooft Wijhe.

Werknemers zouden overwegen om faillissement aan te vragen.

Tulip

Het elektronicabedrijf zou eerder dit jaar overgenomen worden door Tulip. Van datzelfde bedrijf had Commodore eerder de handelsnaam gekocht. De overname ging niet door omdat Tulip onvoldoende zekerheid zag in de verdere ontwikkeling van Commodore. Er zou op korte termijn niet genoeg extern kapitaal aangetrokken kunnen worden. Hierdoor liep het bedrijf een beursgang in Londen mis.

De vraag blijft hoe serieus de problemen bij Commodore zijn. Van Wijhe maakte bekend dat er een kapitaalinjectie aan zat te komen. Wie de investeerder is wilde hij niet zeggen.

Geen gehoor

Een woordvoerder van Commodore wilde op geen enkele manier reageren op verdere vragen, maar gaf aan dat er woensdag 19 december wellicht meer nieuws zou zijn.

De helpdesk van het bedrijf is al twee dagen niet bereikbaar. Nadat gebruikers tien minuten in de wacht staan, wordt de verbinding automatisch verbroken en zegt een computerstem dat de lijnen overbezet zijn. De brand director van Commodore is sinds een aantal maanden niet meer werkzaam bij het bedrijf en is niet vervangen, zo beweerde een telefoniste op donderdag.

Wel zit er nog een receptioniste op kantoor. Gevraagd naar de toestand van de onderneming, verzekerde deze op vrijdag dat deze nog gewoon actief is.