Hiermee lost Commodore International Corporation (CIC) een schuld in van een kleine 20 miljoen Euro die nog openstond bij Nedfield. Met de overeenkomst krijgt Nedfield een meerderheidsbelang van 51 procent in Commodore International BV (CIBV), de maatschappij waarin het merk 'Commodore' is ondergebracht.

Doorverkopen

Naast controle over het vennootschap verwerft Nedfield met de overeenkomst een optie op de koop van de overige 49 procent van de aandelen van CIBV. Nedfield heeft in een persbericht aangegeven dat het als doel heeft het merk Commodore binnen afzienbare tijd door te verkopen aan een externe partij.

Tot het zover is zal de waarde van het merk 'Commodore' worden geëxploiteerd via licentieovereenkomsten met derden, aldus het persbericht. Op de site van Commodore staat vermeld dat CIC binnen de bepalingen van de overeenkomst nog wel gebruik mag blijven maken van het merk 'Commodore'.

Commodore verkeerde al langer in de financiële problemen. In september van 2007 had Tulip al plannen om Commodore over te nemen.