De belangstelling voor de voetbalbeelden via zijn adsl2+-netwerk mag dan achterblijven bij de verwachtingen - tot nu toe heeft Tele2 ruim 60.000 abonnees mogen verwelkomen in plaats van de gehoopte 100.000 - met het complete zenderaanbod denkt Tele2 alsnog de consument te kunnen overhalen een overstap te maken. "Je bent een dief van je eigen portemonnee als je dit niet doen", zo stelt operationeel directeur Günther Vogelpoel zelfverzekerd.

Internet via adsl2+ (maximaal 20 Mbps), telefonie ('s avonds en in het weekend gratis bellen naar vaste nummers in Nederland) en televisie gaan samen 44,90 euro per maand kosten. De eerste zes maanden is dat overigens 39,90 per maand, terwijl ook voetbal tot 2007 gratis blijft. Hierna gaat het live eredivisie-kanaal tien euro extra per maand kosten.

De beschikbare bandbreedte om te kunnen internetten is maximaal 20 Mbps. Als er televisie wordt gekeken, daalt dit met 4 tot 6 Mbps, aldus Tele2. Effectief blijft er dan 14 tot 16 Mbps over. In hoeverre deze bandbreedte helemaal kan worden gebruikt, hangt onder meer af van de afstand tot aan de centrale.

Tele2 kleedt het aanbod verder aan met een online videotheek, waarbij films on demand besteld kunnen worden. Deze films zijn overigens wel via drm beveiligd tegen opnemen. De films blijven 24 uur beschikbaar. Ook zijn kinderseries, tv-series en voetbalwedstrijden tegen betaling te bestellen.

Uitzendinggemist

Verder biedt het telecombedrijf gratis een elektronische programmagids. Binnen enkele maanden zijn ook de uitzending gemist-diensten van zowel de publieke omroep als Talpa via het televisietoestel beschikbaar. In een later stadium hoopt Tele2 ook met de andere commerciële omroepen afspraken op dit gebied te kunnen maken. Ten slotte wordt ook over digitale themakanalen nagedacht.

Het aanbod waarmee Tele2 van start gaat omvat 32 televisiezenders, vergelijkbaar met het aanbod van de kabelaars. In navolging van Digitenne biedt Tele2 ook een gratis erotiek-kanaal. Verder worden er 23 radiozenders doorgegeven.

Het modem wordt kosteloos verstrekt, inclusief een afstandsbediening. Dit alles krijgt de klant in bruikleen. Voor enkele tientjes komt een monteur tot slot alles installeren.

Concrete uitspraken over het aantal abonnees doet Tele2 niet. Vogelpoel wil desgevraagd wel kwijt dat het er meer moeten zijn dan 'enkele tienduizenden'. "We hebben flink geïnvesteerd in ons netwerk en dat willen we wel terugverdienen." Overigens komt ook KPN snel met televisie via internet.