De aanklagers hebben in de rechtszaal aangetoond dat de 64-jarige Roger Duronio kwaad was op zijn voormalige werkgever, vanwege de jaarlijkse bonus. Duronio had verwacht 50.000 dollar te krijgen, maar kreeg slechts 32.500 dollar.

Duronio plaatste een digitale tijdbom, ook wel 'logic bomb' genoemd, in het netwerk van zijn voormalige werkgever UBS Painwebber, nu bekend als UBS Financial Services. De Associated Press meldt dat op dit netwerk ongeveer 1.500 computers aangesloten waren. Duronio nam op 22 februari 2002 ontslag bij het bedrijf.

De bom zorgde ervoor dat diverse bestanden op ongeveer duizend computers gewist werden. Drie dagen voor het afgaan van de digitale tijdbom kocht Duronio voor 23.000 dollar aan putopties in UBS.

Een putoptie geeft iemand het recht om aandelen te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs. Als de prijs van een aandeel in korte tijd snel daalt is dit gunstig voor de eigenaar van de putoptie. Helaas voor Duronio had zijn digitale tijdbom geen invloed op de aandelenkoers van UBS.

Volgens de aanklagers van Duronio heeft de digitale tijdbom voor miljoenen dollars schade gezorgd. Duronio, moet een bedrag van 3,1 miljoen dollar aan zijn voormalige werkgever betalen. Op dit moment heeft hij huisarrest totdat hij naar de gevangenis begeleid wordt.