De inval bij De Hond vond plaats op dinsdagavond rond acht uur. Afgezien van de inbeslagneming van de computers van De Hond, zijn ook de computers van een andere verdachte in beslag genomen. De verdenking van computervredebreuk is ontstaan in het onderzoek naar het kraken van de e-mail van de advocaat Jan Vlug, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). Vlug treedt op als advocaat voor Michaël de J, de man die in de Deventer-moordzaak wordt aangeduid als 'de klusjesman' en diens vriendin Meike W.

De 34-jarige verdachte die vorige week is aangehouden in verband met de computerkraak heeft aan het OM verklaard dat hij het wachtwoord van het e-mailadres van de advocaat heeft achterhaald en berichten uit zijn inbox heeft gehaald.

Uit de inhoud van onderzochte e-mailberichten is gebleken dat de verdachte mailwisselingen heeft gehad met De Hond over de inhoud van de e-mails uit de inbox van de advocaat.

Op zijn weblog beschrijft De Hond de inval van de recherche. "Ik vind het zeer terecht dat er snel, adequaat en eerlijk onderzoek wordt uitgevoerd naar strafbare feiten", aldus De Hond op zijn weblog.

Het OM benadrukt overigens dat het onderzoek naar de computerinbraak volledig losstaat van het oriënterend vooronderzoek naar de Deventer-moordzaak. "Het OM neemt het kraken van de e-mail zeer serieus, omdat daarmee inbreuk is gemaakt op het vanzelfsprekende vertrouwen dat mensen in hun advocaat moeten kunnen stellen", aldus het OM.