In het spel moet een scholier de strijd aangaan met andere scholieren, missies volbrengen en met meisjes flirten. De 15-jarige hoofdrolspeler Jimmy Hopkins kan met behulp van snoep en bloemen meisjes versieren om zo gekust te worden. Dit werkt echter ook met jongens in het spel, zo meldt Reuters.

Als Jimmy een jongen benadert met een bos bloemen zegt de jongen 'I'm hot, you're hot, let's make out'. Homeseksuele gamegroeperingen, zoals Gaygames.net, zijn blij met de toevoeging van maker Rockstar. 'Vooruitgang!', schrijft de site. De site verwijst tevens naar het spel met de woorden 'Hot Gay Coffee'.

Gaygames verwijst hiermee naar een ander spel van Rockstar, Grand Theft Auto: San Andreas. Dat spel kwam in opspraak dankzij de zogeheten Hot Coffee Mod. Hiermee kon een verborgen seksscene in het spel worden bekeken.

Op diverse forums zijn inmiddels klachten opgedoken over de kussende jongens in Bully. "Ik wil niet dat mijn kinderen dit spelen, het moet gecensureerd worden", schrijft iemand op Gamespot. "GTA is een echt mannenspel. Bully is een schande."

Anti-gameadvocaat Jack Thompson zocht eind vorig jaar contact met Nederlandse politici. Thomspon wilde een verbod op Bully. "Een tolerant land moet naar mijn mening intolerant zijn richting games die moorden simuleren, want moord is niet bepaald een tolerante activiteit. Het spel kan verboden worden op grond van eventuele veiligheidsrisico's", schreef Thompson aan Webwereld.