Dat stelt Toon Klaassen, voorzitter van de brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW. In de eerste tien maanden van dit jaar is de omzet van de meeste bij de NLCW aangesloten winkels gestegen in vergelijking met dezelfde periode van 2005. "We horen heel vaak dat computerwinkels ongeveer 25 procent meer omzet hebben, met uitschieters tot 30 procent", aldus Klaassen.

De hogere omzetten dit jaar zijn volgens de NLCW-voorzitter voor een groot deel te verklaren door de aantrekkende economie. "Consumenten krijgen het beter en laten ondeskundige prijsstunters en supermarkten dan eerder links liggen als het gaat om de aanschaf van computers", meent Klaassen.

"Consumenten lijken iets meer te willen betalen als daar iets tegenover staat." Vooral de consumenten van 35 jaar en ouder kiezen volgens de NLCW vaker voor een computervakwinkel.

Volgens de NLCW was 2005 een teleurstellend jaar. Daarentegen is Klaassen over 2006 positief. "De eerste tien maanden waren beter dan verwacht. De maanden november en december zijn bij uitstek maanden met goede verkopen." Bij de branchevereniging zijn ongeveer tweehonderd computerwinkels met zo'n achthonderd fysieke winkels aangesloten.