De nieuwe site volgt op de verfrissing van Infoworld die in 2007 is ingezet. De uitgeverij van ict- en pc-titels heeft toen de zakelijke titels onder handen genomen. "Het succesvolle Webwereld is nadrukkelijker neergezet als dé overkoepelende nieuwssite met een zakelijke focus. Daaronder bieden we verdieping met Techworld, Infoworld en CIO.nl, waarmee we het hele ict-spectrum van de werkvloer tot de boardroom weten te bedienen (voor de zakelijke tussenhandel hebben we daarnaast nog Channelworld ook)", schrijft adjunct-hoofdredacteur Volkert Deen.

Langzaam omgebouwd

"We waren het liefst toen al overgestapt op de titel Computerworld; zoals veel lezers ongetwijfeld weten is Computerworld internationaal gezien de grootste ict- titel van IDG, met uitgaven in meer dan 30 landen van China tot Amerika en van Denemarken tot Colombia tot Uganda."

Het in de markt zetten van een nieuwe titel gericht op ict-managers kost echter tijd. Daarom is eerst Infoworld opgefrist, en is de content van die site langzaam omgebouwd naar het doel van Computerworld Nederland. Dat is "een website, niet alleen voor, maar vooral ook vàn ict-managers", aldus Deen. Daarvoor is dan ook nu de mogelijkheid gebouwd om direct op artikelen te kunnen reageren.

Feedback

Computerworld.nl wordt de komende tijd nog aangepast op basis van eigen ervaring en ideeën, maar ook feedback van lezers. "Ons doel is simpel: een website maken waar een Nederlandse ict-manager zich thuis voelt." De redactie van de nieuwe IDG-titel roept lezers dan ook op op- en aanmerkingen in te dienen.