De rechter heeft Connectu twee weken de tijd gegeven om de aanklacht aan te passen, zo meldt de advocaat van Connectu tijdens een persconferentie na de hoorzitting. Het bedrijf moet de aanklacht aanpassen, omdat er 'geen feitelijke basis is voor de meerderheid van de tien claims' van Connectu in de originele aanklacht, aldus de rechter. Connectu heeft nog niet besloten of het zijn aanklacht gaat aanpassen, aldus de advocaat.

In de aanklacht beschuldigt Connectu de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, ervan dat hij het idee voor Facebook van hun heeft gestolen. De drie oprichters van Connectu en Zuckerberg kennen elkaar nog uit de tijd dat zij studeerden aan Harvard. De drie zouden Zuckerberg in hebben gehuurd om code te schrijven voor het project Harvard Connection.

Zij stellen echter dat Zuckerberg zijn belofte heeft gebroken en de code en andere achtergrondinformatie van Harvard Connection heeft gebruikt om Facebook op te richten. In februari 2004 nam Zuckerberg ontslag, zo staat in de aanklacht.

Zuckerberg heeft in diezelfde maand ook Facebook opgericht. Connectu, dat voortkwam uit Harvard Connection werd in mei opgericht, maar had toen al een nadeel ten op zichte van Facebook, zo vinden de drie.

De strijd tussen Facebook en de drie begon al in 2004. De originele aanklacht werd echter naar de prullenmand verwezen, naar het schijnt op basis van een detail. Connectu heeft de rechtszaak daarom verplaatst naar Boston. Zuckerberg heeft aan de rechter gevraagd om de zaak te seponeren. De drie eisers vragen de rechter om alle eigendomsrechten van de website, die vele miljarden dollars waard zijn, aan hun over te dragen.