Bij een online enquête van de bond, waaraan achthonderd mensen hebben meegedaan, blijkt dat UPC nog niet voldoet aan de beloftes die het bedrijf eerder deed, aldus de bond.

"De hele enquête is een negatieve trechter. De eerste vraag heeft al iets negatiefs. Het hele onderzoek is niet onafhankelijk en niet representatief", reageert Mark Zellenrath van UPC gepikeerd.

Volgens de bond wordt 90 procent van de mensen die naar het callcenter van UPC bellen, niet binnen dertig seconden geholpen. De cijfers die de Consumentenbond opgeeft, kloppen volgens Zellenrath niet. "Het zijn oude cijfers. We zijn in veel gevallen al boven ons <I>target</I> wat dienstverlening betreft", aldus Zellenrath. Volgens de cijfers van UPC wordt 60 tot 70 procent van de bellers binnen een halve minuut te woord gestaan.

"De cijfers uit onze enquête geven niet meer dan een signaal", legt Ewald van Kouwen van de Consumentenbond uit. "Het is een doorlopende enquête en we krijgen nog veel klachten, dus kennelijk zijn de problemen nog niet verholpen."

Reacties

De Consumentenbond startte eind maart een bemiddelingsactie voor mensen die spookrekeningen van hun televisie-, telefoon- of internetabonnement van UPC hebben gehad. Die actie leverde binnen enkele weken 450 reacties op.

"Aangezien er nog steeds klachten bij ons binnenkomen over UPC, gaan wij opnieuw bemiddelen voor onze leden", aldus Van Kouwen van de bond. Het gaat daarbij om de meest voorkomende klacht, namelijk rekeningen die deels of geheel onterecht zijn.

In maart liet UPC al weten niet blij te zijn met de bemiddelingsactie van de Consumentenbond. "We behandelen de klachten liever zelf, dat kost ons veel minder tijd en het bespaart de klant negen euro die zij aan de Consumentenbond moeten betalen voor de bemiddeling", aldus Zellenrath.

<i><b><FONT COLOR="#CC0033">Update</FONT>, 16:00 uur:</b> Commentaar van de Consumentenbond toegevoegd.</i>