UPC heeft zich volgens de Consumentenbond niet aan de afspraken gehouden door veel te laat haar productomschrijving van Chello in te leveren. Hierdoor had de bond onvoldoende tijd om deze te bestuderen. Het gevolg hiervan is dat UPC niet op 1 december met haar 'heldere definities van haar diensten' komt.

"Het lijkt wel een doelbewuste strategie van UPC om de boel te vertragen", zo zegt Ewald van Kouwen, woordvoerder van de Consumentenbond. UPC reageert bij monde van woordvoerder Joe Simmons als gestoken door een wesp: "De consumentenbond zegde de afspraak af, ze kunnen als logge en bureaucratische organisatie gewoon niet snel en alert reageren."

De Chello-gebruikersgroep COAX kan dat volgens Simmons wel. Maandag is er overleg geweest tussen UPC en COAX. UPC en de Consumentenbond spreken elkaar lijnrecht tegen waar het gaat om de datum van toezending van de productinformatie van Chello.

Veel te weinig tijd

"We hebben de informatie pas dinsdagmiddag ontvangen, terwijl woensdag het overleg zou plaatshebben", aldus Van Kouwen. "We kregen dinsdag een pak papier op ons bureau gedonderd. Wij hadden zodoende veel te weinig tijd om alles goed te bestuderen. Heel vervelend allemaal."

UPC heeft een heel ander verhaal. "COAX en de Consumentenbond hebben hun informatie tegelijk ontvangen", stelt Simmons. Aangezien het overleg tussen COAX en UPC maandag plaatsvond, staat deze mededeling lijnrecht tegenover de verklaring van Van Kouwen. Volgens Simmons heeft de Consumentenbond 'anderhalve week geleden' een concept ontvangen. De versie van dinsdag betreft slechts enkele door de COAX gesuggereerde aanpassigen, aldus Simmons.

Uitstel

Door dit 'misverstand' heeft UPC besloten de persconferentie van vrijdag af te blazen. De kabelreus zou op die datum met heldere definities komen van haar diensten en met duidelijkheid over wat klanten van UPC mogen verwachten. Ook de plannen van UPC met betrekking tot het aanpassen van haar reclame-uitingen zouden aan de orde komen.

De ruzi├źnde partijen komen volgende week weer bij elkaar. Een nieuwe datum waarop UPC met haar productinformatie komt, is vastgesteld op 12 december.