De vandaag gelanceerde site moet overzicht en inzicht bieden voor de consument in de honderden Nederlandse keurmerken. De keurmerken zijn te raadplegen op logo, alfabet of categorie zoals 'Huis en Tuin', 'Elektronica en huishoudelijke apparatuur' of 'Dierenwelzijn '.

Keurmerkkeur

Per keurmerk is te zien wie het keurmerk kunnen en mogen voeren en wie de eigenaar van het keurmerk is, compleet met contactgegevens. Daarnaast heeft Consuwijzer nog een keurmerkentoets die de betrouwbaarheid van een keurmerk inschaalt met een waarderingscijfer op een schaal van 1 tot 10. Hoe hoger het waarderingscijfer, hoe hoger de betrouwbaarheid.

'Met de keurmerkenfunctie helpt ConsuWijzer u om, in het woud aan keurmerken in Nederland, de betrouwbaarheid van een keurmerk te beoordelen. Bovendien biedt ConsuWijzer aan keurmerkeigenaren de kans om zich te onderscheiden', zo meldt de organisatie.

Uiteraard kunnen instanties zelf keurmerken aanmelden. Daarnaast kan er worden geklaagd dat een keurmerk onterecht is geaccrediteerd of door de ConsuWijzer keurmerkenkeur heen is gekomen.