Volgens het bedrijf was er veel belangstelling voor de goedkope telefoon tijdens de CTIA Wireless conferentie die begin april in Las Vegas plaatsvond. Die leverden het bedrijf een kleine Europese testorder op van 10.000 telefoons. "Fenomenaal," zo noemt bestuursvoorzitter Peter Michaels de reacties in een persbericht. "De test order wordt waarschijnlijk gevolgd door meerdere grote bestellingen. Dat is een grote stap om Hop-on in Europa te introduceren."

Hoeveel de telefoon in de winkel exact gaat kosten is nog niet bekend.

Eerdere modellen kostten in de Verenigde Staten 50 dollar, volgens het bedrijf wil de Europese distributeur ze voor zo'n 13 euro stuk gaan verkopen. De telefoon gebruikt chipsets van Texas Instruments en Infineon en werkt op 900/1800 MHz GSM netwerken. De telefoons hebben geen lcd-scherm, waardoor ze zo goedkoop zijn dat de gebruiker ze in principe na gebruik kunnen worden weggegooid.

Opspraak

Hop-on probeert al jaren een voet aan de grond te krijgen met zijn wegwerptelefoon. Al in 2001 bracht ze zijn eerste model op de markt. In de Verenigde Staten lag de telefoon voornamelijk bij supermarkten in het noord-oosten in de schappen. In Europa was de telefoon nog niet eerder verkrijgbaar.

Hop-on heeft een wat vaag verleden. Het bedrijf kwam in 2002 in opspraak toen bleek dat de 'prototypes' van de 'innovatieve' goedkope telefoon slechts omgebouwde Nokia's bleken te zijn. Peter Michaels liet toen weten dat het slechts om demonstratiemodellen ging.