Dennis Moran – beter bekend als Coolio – heeft bekend dat hij vorig jaar de anti-drugssite Dare.org heeft gehackt. Hij werd in zijn ouderlijk huis in New Hampshire gearresteerd. De naam Coolio wordt ook genoemd als het brein achter de Denial of Service-aanvallen. Coolio ontkent echter elke betrokkenheid.

Coolio brak in november vorig jaar twee maal in op de computersystemen van de politie van Los Angeles. Hij voorzag de door de politie beheerde anti-drugssite DARE.org van een ander uiterlijk. In plaats van alle waarschuwingen tegen drugs sierde Coolio de site op pro-drugs slogans en een plaatje van Donald Duck met een grote injectiespuit in zijn donzige vacht.

Moran is het niet eens met de propaganda van D.A.R.E. (Abuse Resistance Education). Haar programma is volgens hem misleidend en een grote leugen. Verder gaf Moran toe de overheidssite Chemical Weapons Convention en die van RSA Security te hebben gehackt.

De FBI heeft Moran twee keer ondervraagd voordat hij gearresteerd werd. Ook is zijn computer in beslag genomen. Moran – die door MSNBC wordt omschreven als een langharige aan hoestdrank verslaafde afgezwaaide student die al vanaf zijn derde achter de computer zit - is op borgtocht vrijgelaten. Hem hangt een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar boven het hoofd.

Alhoewel de naam Coolio veelvuldig is genoemd als mogelijke dader van de recente Denial of Service-aanvallen, is daarvoor geen enkel bewijs gevonden. Internetvriendjes van Moran zouden het gerucht via nieuwsgroepen hebben verspreid en Moran zelf speelde het spel naar eigen zeggen mee. De FBI is nog steeds op zoek naar de dader(s).