- Het onvolprezen Markt & Handel is hèt vakblad voor de ambulante handel. Op deze zeer complete webhalte tref je onder meer een overzicht van alle dag- en weekmarkten in Nederland aan. En je weet het: op de markt is je gulden ongeveer 68 eurocent waard, net zo als de spreekwoordelijke eerste klap.
http://www.markt-handel.com - Stelling: bezinning begint bij onderzoek. Het Bezinningscentrum van de Amsterdamse VU brengt wetenschappers bijeen in studiegroepen en onderzoeksprojecten en op studiedagen. "Stafleden van het Bezinningscentrum dragen zelf ook actief bij. Het Bezinningscentrum coördineert projecten gefinancierd door het Universitair Stimulerings Fonds, zoals 'Reductionisme en integratie in wetenschap en levensbeschouwing', met name gericht op de natuurwetenschappen, en 'Individualisme, civiele samenleving en religie', waarin de sociale wetenschappen en ethiek een belangrijke rol spelen", dat is duidelijke taal, nietwaar?
http://www.bezinningscentrum.nl - Volgens Youp van 't Hek bestaat een fricadel voornamelijk uit gemalen geslachtsdelen van koeien. Maar wist je dat er er zo'n miljoen fricadellen per dag worden geproduceerd? En als je weet dat een fricadel een lengte heeft van 18 centimeter kun je dus berekenen dat er in ons kleine landje ruim 180 kilometer fricadel per dag wordt geproduceerd. Nog veel meer boeiende info over dit wonderlijke snackproduct vind je op de vet goeie Fricadellen Site.
http://home.soneraplaza.nl/qn/prive/mj.ruberg - Maritiem museum Het Lampsinshuis in Vlissingen belicht de Zeeuwse maritieme historie en het loodswezen. Je vindt er portretten van zeehelden, zeegezichten, havengezichten, scheepsmodellen en maritieme voorwerpen.
http://www.lampsinshuis.nl - Voor Cyber Kids:
De Gelderland Poeka Poeka is een scholencompetitie voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het Gelders basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Ze kunnen zich daarin met leeftijdsgenoten meten in artistieke takken van sport.
http://www.poekapoeka.nl