In maart introduceert Corel tijdens de Internetworking Event de Nederlandse versie van het systeem.

"We werken aan gelokaliseerde versies voor onze grootste markten, waaronder Frankrijk, Duitsland en Nederland", bevestigt woordvoerster Basia Rudak van Corel.

Gamal geeft toe dat het besturingssysteem in eerste instantie is bedoeld voor consumentengebruik, maar Corel wil nu ook de kleinere bedrijven warm maken voor het systeem.

"We verdienen het geld met onze applicaties, we zijn een applicatieontwikkelaar, en zullen dat blijven", aldus Gamal. "Met onze Linux-versie komen we tegemoet aan een veelgehoorde vraag, namelijk die van een eenvoudigere versie van dit besturingssysteem."

Corel wil met de ondersteuning en de applicaties voor Linux geld binnenhalen.

"Onze applicaties werken op alle Linux-varianten. Het is niet zo dat we exclusiviteit bedingen", zegt Gamal. "De reden dat we zelf met een versie op de markt zijn gekomen, is puur vanuit gebruiksgemak."

Corel werkt nu aan WordPerfect Office 2000 voor Linux. Deze versie verschijnt halverwege het jaar. Ook de overige applicaties komen op termijn voor Linux uit, belooft Gamal.

"In de toekomst zullen de versies voor alle besturingssystemen gelijktijdig verschijnen. Windows blijft echter voorlopig ons belangrijkste platform."