Want volgens Cortana verliezen we ook de troostfinale van gastland Brazilië. Dat land heeft volgens de spraakassistent van Windows Phone de meeste kans om de wedstrijd om de derde en vierde plaats te winnen. Beter nieuws is er voor Duitsland, dat volgens haar Argentinië zondagavond verslaat en de wereldbeker wint.

14 keer goed

Sinds het begin van de knock-outfase heeft Cortana tot nog toe elke winnaar juist voorspeld. Daar werden midweeks ook de winnende halve finalisten aan toegevoegd: Duitsland, dat Brazilië verpletterde en Argentinië, dat strafschoppen nodig had tegen Nederland. Daarmee komt het aantal correcte voorspelling op 14, schrijft International Business Times. Voor wat het waard is: de Duitse octopus Paul, inmiddels ter ziele, bleef in 2010 steken op 8 wedstrijden.

Berg met data

Volgens Cortana heeft het Duitse team, dat overigens intensief samenwerkt met ERP-leverancier SAP, de beste kansen om de wereldcup mee naar huis te nemen. Microsoft berekent voorspellingen op basis van een gecombineerde berg data van zoekmachine Bing.

Naast vooraf behaalde resultaten spelen volgens Microsoft factoren zoals het thuisvoordeel, de omgeving, de weersomstandigheden en het soort grasmat een rol. Ook kijkt Cortana naar data vanuit wedkantoren meegenomen en het principe "wisdom of the crowds".