Ik vind het ook flauw dat Katja steeds wordt beoordeeld op wat ze voor werk doet, want dat is dus maar een heel klein stukje van haar leven. Ik vind, als je in de Playboy gaat staan en je likt aan een waterkraan alsof het Al Pacino's met cocaïne bepoederde lid betreft, dan is dat kunst.

Ja, daar kan ik pissig om worden. Als mensen een oester eten dan is het "oooh, ahhhh", maar als Katja in haar blote oester een dansje met haar benen om een ijzeren paal heen doet dan zou dat niet kunnen. Zo hypocriet. Iedereen staat maar met zijn mening klaar. Als Bennie Jolink van Normaal met zeventig Grolsch achter zijn kiezen tegen een boom deurdondert en als hij, nadat hij uit het frame van zijn motor is gezaagd de volgende tekst spreekt: "hoken machtig denders met daljeejen in mien schubhoeve", dan is hij de held. Tot aan zijn nek in het gips in een open praalwagen door de hele achterhoek. Maar als Katja tijdens het rijden een ideetje krijgt om het wereld-voedselvraagstuk op te lossen en tijdens het bukken om dat te noteren zestien keer om haar as tolt tot ze in een woonkamer van een kleine boerenfamilie schuivend tot stilstand komt, dan is het land te klein. Flauw. Die mensen kennen haar dus niet goed.

Ik ken Katja wel. Komt door haar site, die ze op die typische losse Katja manier zelf vult met content. Echt wel vet dus. Kosten nog moeite gespaard. Mooi koeleurengebruik. Alsof je met LSD in je bast naar Costa zit te kijken. Kijk drie minuten en het voelt alsof je zelf zestien uur met de studiolampen in je rug in het zand hebt liggen copuleren. Lees Katja's dagboek en je hebt er een nieuwe vriendin bij. Je leeft met haar mee! Dit soort teksten:

(...)Ik heb dus ook moeten leren hoe je een epileptische aanval krijgt! Dat was wel zwaar hoor, je krijgt stuiptrekkingen en knalt voortdurend keihard met je hoofd op de grond: hoofdpijn!! (...)

Eerst denk je: als er iemand weet hoe het is om zestig keer met je hoofd over de straat te stuiteren, dan is zij het wel, maar daarna begrijp je al snel dat het juist zo mooi is hoe Katja zich inleeft in haar rol. Method acting. Je hoopt dat ze binnenkort een hete mijnwerkster moet spelen en een jaartje onder de grond verdwijnt. Ik kan haar gewoon bijna niet aan, zo intens is ze. Wat ze allemaal meemaakt! En ze schrijft altijd net iets op haar site als er een nieuwe film uitkomt of als ze op de televisie komt, dat is wel toevallig, maar ook weer hartstikke leuk natuurlijk.

Georgina Verbaan heeft dezelfde koeleurtjes als Schuurman op haar site en verdomd, ook zo'n dagboek en precies dezelfde menubalk . Wat een jatterij. Zo lullig, om eerst Katja een hele site laten bouwen, terwijl ze het dus echt heel druk heeft en dan de hele source jatten. Schande. Georgina Verbaan maakt zogenaamd ook van alles mee, maar mensen wat een armoe vergeleken bij Schuurman. Lees even mee:

(...)Hallo! Daar ben ik weer! Hoe gaat het met jullie? Wat is het weer koud hè? Zijn jullie ook al op het kleddernatte zadel van je fiets gestapt om vervolgens de rest van de dag met een nat kruis rond te lopen? Niet? Oh.. Maar goed(...) Maar goed?? Niks goed. Stijlloos, om ons op je bloedeigen site deelgenoot te maken van de natheid van je kruis. Dat is het verschil met Katja. Die heeft dat ook, dat voel je gewoon, maar die praat liever over haar werk. Katja heeft gewoon klasse.

Ze schreef hel eigenlijk alleen voor mij, Kattie, zo mag ik haar noemen, maar u mag voortaan ook meelezen. Site is vanaf nu open voor iedereen. Veel plezier!

- [email protected]