Relaxed is een bedrijfje dat ergens begin volgend jaar van start gaat. Het wordt opgericht door de oorspronkelijke makers van CouchDB. Volgens ict-blog TechCrunch heeft Relaxed al een startkapitaal van 2 miljoen dollar verworven via investeringsmaatschappij Redpoint Ventures.

Medio januari

De drie oprichters, Damien Katz, J. Chris Anderson, en Jan Lehnardt, zijn al bedrijfsmatig in de weer met CouchDB middels couch.io. Via dat bedrijf ondersteunen en trainen ze ontwikkelaars. Helaas houden ze over de precieze plannen met Relaxed de kaken nog stijf op elkaar. "We zitten nog in de formatieve fase", reageert Lehnardt tegenover Webwerelds zustersite Techworld. "Medio januari doen we meer uitspraken."

Voer voor speculatie dus. Mogelijk wordt Relaxed een uitgebreide variant van couch.io, die een consulentenrol combineert met het aansturen van de open source ontwikkelaars. Of wellicht moet Relaxed een eventuele commerciële versie van CouchDB gaan ontwikkelen. Misschien krijgen databasebeheerders via Relaxed meer ondersteuning dan nu het geval is.

Opmars

CouchDB is sinds het afgelopen jaar bezig met een flinke opmars. Meerdere bedrijven werken al met de database, waar data op een andere manier gestructureerd wordt dan met de traditionele SQL-databases. IDG Nederland behoort naast de BBC en VPRO ook tot de groeiende groep gebruikers.

Bron: Techworld.nl.