The Content Map is gemaakt om inzicht te geven waar de Nederlandse contentliefhebbers legaal muziek, films, games, afbeeldingen en e-books kan downloaden of streamen. De op de website verzamelde aanbieders komen voornamelijk uit het buitenland, terwijl ook een aantal "verwarrende technische termen" staan uitgelegd.

De website is gemaakt door vertegenwoordigers van de creatieve sector. Zij willen iedereen laten zien welke sites op een eerlijke wijze tot stand gekomen zijn, met instemming van de rechthebbenden die hun diensten aanbieden. The Content Map bestaat al twee jaar in Groot-Brittanni├ź.

'Eerlijk is eerlijk'

Minister Jet Bussemaker van Cultuur, die het initiatief vandaag lanceerde op Eurosonic Noorderslag , vindt het een goede kans om de verdienmogelijkheden van de creatieve sector de komende jaren te vergroten. "Die content is niet zomaar vanuit het niets op het net verschenen. Daar hebben makers en producenten veel tijd, energie en geld ingestoken. Als we willen dat ze blijven doen, moeten we ervoor betalen. Eerlijk is eerlijk", aldus Bussemaker.

Twee jaar geleden toonde overheidsonderzoek nog aan dat Nederland bij het aanbod van legale digitale content al jaren achter andere landen aanhobbelt.

Welkom bij thecontentmap.nl - Jouw gids naar een eerlijk en veilig aanbod aan digitale diensten